U trendu

Vojni sindikat: Ministarstvo naredilo da se isplati 32 miliona za otremnine

Ministarstvo odbrane je naredilo da se iz prihoda Vojnomedicinske akademije (VMA) isplati 32 miliona dinara po osnovu pripadajućih otpremnina pripadnicima Vojske Srbije, saopštio je večeras Vojni sindikat Srbije.

Sindikat je ukazao da i dalje veliki broj pripadnika VS čeka na isplatu pripadajućih otpremnina.

„Ovom činjenicom, Ministarstvo odbrane je demantovalo svoje današnje saopštenje i potvrdilo da je Vojni sindikat Srbije istinito informisao javnost o nebrizi Ministarstva odbrane kako za sadašnje tako i za bivše pripadnike Vojske Srbije“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo da su apsolutno neistinite tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da je iz budžeta tog ministarstva „nestalo“ 800 miliona dinara namenjenih za otpremnine i jubilarne nagrade.

Ministarstvo je navelo da je u budžetu za 2018. godinu 128,5 miliona dinara za isplatu otpremnina, a nešto više od 170 miliona za isplatu jubilarnih nagrada.

Sindikat je prethodno, u zahtevu za dostavljanje informacija od javnog značaja upućenom ministru odbrane Aleksandru Vulinu, naveo da pripadnicima VS i osoblju Ministarstva odbrane koji su od jula otišli u penziju, „do danas nisu isplaćene otpremnine, niti su doneta rešenja o njihovom penzionisanju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar