U trendu

Vučić: Jednako ću brinuti o svim građanima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, prilikom otvaranja nove škole i vrtića u naselju Dojevići kod Novog Pazara, da će se dok je premijer jednako odnositi i brinuti o svim građanima, bilo da su oni Bošnjaci ili Srbi.

Vučić je istakao i da je dokaz za to izgradnja „najlepše škole i vrtića u Srbiji, sa opremom i računarima koje nema ni Vlada Srbije“.

Nova zgrada Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sava“ ima više od 3.000 kvadratnih metara i u njoj će se školovati 1.600 učenika iz tog dela Novog Pazara i okolnih sela.

U krugu škole je izgrađeno i obdanište površine 780 kvadratnih metara koje će primati mališane iz Dojevića, Selakovca, Rajčinovića i ostalih naselja.

Vučić je sa ministrima obišao i Dijagnostički centar u krugu novopazarskog Zdravstvenog centra čija je izgradnja završena, a opremanje je u toku.

„Reč je o najlepšem Dijagnostičkom centru u ovom delu Evrope. Dolaziće ljudi iz Zubinog Potoka, Leposavića, Kosovske Mitrovice, Sjenice i Tutina jer će biti opremljen magnetnom rezonancom, mamografom, multi slajs skenerom, kolor dopler i drugim savremenim medicinskim instrumentima“, rekao je Vučić.

On je dodao i da će biti urađena i odeljenja za ginekologiju i neonatologiju kako bi se smanjila smrtnost novorođenčadi u Novom Pazaru.

Izgradnju škole, vrtića i Dijagnostičkog centra sa sedam miliona evra finansirali su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), čiji je ambasador Džuma Raših Al Daheri istakao da su ti objekti potvrda prijateljstva između Srbije i UAE.

„Ove objekte će koristiti nove generacije i sve one će se sećati našeg prijateljstva i časnih i jakih odnosa između Srbije i UAE, kao i šeika Muhameda bin Zajeda i Aleksandra Vučića“, rekao je Daheri.

On je izrazio želju da novoizgrađena škola ponese ime po predsedniku UAE Kalifa bin Zajed Al Nahjanu, vrtić po prestonici Abu Dabiju, a Dijagnostički centar po osnivaču UAE šeiku Zajed bin Sultan Al Nahjanu.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je otvaranje novih objekata veliki dan za Novi Pazar jer su novoizgrađeni objekti najveća investicija u ovaj grad u istoriji.

„Ne pamtim da je neko uložio ovoliko novca u Novi Pazar i pomogao nam na ovakav način. Ne pamtim i da je na nekom skupu prilikom otvaranja nekog objekta bilo ovoliko ljudi. To znači da je država povratila poverenje u nju i da građani više veruju svojim očima, nego tuđim obećanjima“, rekao je Ljajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.