najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Nije ovo vreme podela na huškače i izdajnike

Premijer Aleksandar Vučić poručio je večeras da su u zabludi svi koji stav Srbije prema referendumu u RS žele da tumače kao izraz srpskog nejedinstva i naglasio da je Srbija bila i biće uz RS, da je to njena obaveza i pravo.

Na pitanje novinara zašto Srbija nije podržala referendum, Vučić je poručio da se zaboravi na priče o srpskom nejedinstvu „kojem bi se mnogi obradovali“.

„Nije vreme u kojem je Milošević uvodio sankcije Karadžiću preko Drine, Tadić pisao negativne tekstove o Dodiku. Mi mislimo najbolje o Dodiku i ne moramo u svemu taktički da se slažemo, Srbija je bila i biće uz RS i to je naša obaveza i pravo“, poručio je Vučić.

Dodao je da se time dičimo i poručio da svako ko pomisli da može da gasi RS mora da zna da je to nemoguće.

„Nije ovo vreme podela na huškače i izdajnike“ među Srbima i njihovim političkim liderima, istakao je.

Na pitanje šta je sa zahtevom Tužilaštva BiH u vezi s istragom protiv Dodika, Vučić je kratko odgovorio:

„Srbija poštuje predsednika Milorada Dodika“.

Vučić je ukazao da smo, u sadašnjoj fazi regionalne nestabilnosti i nesuglasica, sebe doveli u neverovatno defanzivnu situaciju, umesto da celom svetu pokažemo šta smo radili, kakve rezulate imamo.

Zbog toga kako su nas loše tretirali drugi, ali i međunarodna zajednica, mi smo došli u situaciju da se branimo od jutra do mraka – i Srbija i Srpska, izjavio je Vučić

„Kada se branite onda je pozicija teška, teža i drugačija. Ma koliko bila teža situacija danas nego juče mi ćemo zajedno izaći iz te situacije i RS ni jednog sekunda nećemo ostaviti na cedilu“, poručio je Vučić.

Dodao je da misli kako nam je ponekad potrebno više koordinacije i mudrosti, pameti i lukavstva, svega onog što drugi narodi imaju na pretek, ali nam zato, tvrdi, ne manjka jedinstvo i „zajedno ćemo sačuvati sve sto je naše“.

(Tanjug)

2 komentara
  1. zoran1

    Nedajse VUCICU

  2. Lokum

    Izdao si jednom i uvjek ćeš.podaniče i plaženiče zapada..Ovaj referendum ne odvaja R:Srpsku iz sastava BiH već sam da se zna kada je njen dan državnosti..Katalonija milionska može,Škotska,Engleskamogu samo Srbi ne mogu.Zar ne vidiš jadan bio da su svi protiv Srbije i umjesto da smo složni,podilaziš neprijatelju..Rusima dati bazu da si drugi u srce Srbije,,pa bi zapad drukše gledao na SRBIJU i Srbe..Šta je sa vama ,jeste li vi normalni,vidite da EU sve maže i laže a vi joj vjerujete..Sve ove opaske iz Bosne i hrvatske su rečene uz saglasnost Evrope i Amera a vi vjerujte onuim koji su nam oteli KOSOVO!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike