U trendu

Vučić: Odgovorićemo Hrvatskoj recipročnim merama

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je reakcija Hrvatske kada je zabranila ministru odbrane Aleksandru Vulinu da uđe u tu zemlju bila ishitrena i nervozna, kao i da je ne razume. Istakao je da će Srbija reagovati recipročnim merama, a odluku o tome će doneti Vlada.

Aleksandar Vučić je naveo da je razumeo da je zabrana ulaska ministra Vulina u Hrvatsku doneta zbog njegovih izjava.

– Voleo bih da to nije slučaj, da neko u EU uvodi verbalni delikt i da prosuđuje da li mu se dopada nečije mišljenje ili ne – rekao je Vučić.

Istakao je da nije rekao nijednu lošu ni uvredljivu reč, pa neće ni sada.

– Ta reakcija je bila ishitrena i nervozna i ne razumem je – naveo je Vučić.

Naglasio je da će Srbija reagovati recipročnim merama, a odluku o tome kakvim merama doneće Vlada.

– O recipročnim merama odlučuje vlada i verujem da će one biti donete. Jer, tako se ponaša država – naveo je predsednik Srbije.

Dodao je da ima utisak kao da se Srbima brani da govore o najvećem startištu na prostorima bivše Jugoslavije.

– Ako Srbi ne mogu da posete svoja stratišta onda ćemo mi razmatrati neke druge predloge da u Srbiji popišemo, to nismo bili u stanju od Drugog svetskog rata, žrtve Jadovna, Prebilovaca, Golubnjače, Jasenovca i da ovde napravimo muzeje koji bi govorili o stradanju srpskog stanovništva – rekao je Vučić.

Ne bežimo da govorimo i o zločinima koje su naši propadnici počinili i po tome se razlikujemo od drugih, dodao je Vučić.

Ne očekujem reakciju EU

Vučić je rekao da ne očekuje reakciju EU povodom isticanja zastave sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ u Jasenovcu.

– Ne očekujem reakciju. Ne postoji nijedna zemlja gde mogu da se ističu slike Adolfa Hitlera a da ne budete kažnjeni.. Ovde je moguće da se to radi – rekao je Vučić novinarima posle prijema povodom dana Vojske Srbije.

Hrvatska je članica EU, dodao je on, a Srbija je mala zemlja koja pokušava da bude u Evropi.

– Ali je valjda kriva što je nepokorna i slobodarska pa svako misli da može da radi šta hoće – dodao je Vučić.

On je rekao da su ti simboli imali smisla jer su bili protiv Srba, i šta pod tom zastavom radilo Srbima – a ubijani su i maljem, i nožem i kuršomom.

– Jasenovac je najveće stratište kojeg su se i nemački nacisti stideli. Neki se na žalost danas ne stide – poručio je Vučić, naglasivši da nikad nema osude ustaškog pokreta već samo ustaškog zločina.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar