U trendu

Za porodice iz Novogradske obezbeđen smeštaj u Kamendinu

BEOGRAD – Za 26 porodica iz Novogradske ulice, koje su ugrožene i čije se kuće obrušavaju, obezbeđen smeštaj u Kamendinu.

Građevinska inspekcija Opštine Zemun donela je Rešenje o zabrani korišćenja stambenih jedinica u Novogradskoj ulici u Zemunu i utvrđeno je da je na toj lokaciji ugroženo 26 porodica.

Na sastanku gradskih čelnika tim povodom konstatovano je da je Opština Zemun Komisiji za interventno stambeno zbrinjavanje obezbedila privremeni smeštaj u naselju Kamendin koji je na raspolaganju Gradu Beogradu za hitne slučajeve poput ovog.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je rekao, rečeno je u saopštenju, da je svim porodicama obezbeđen i ponuđen privremeni smeštaj u tom naselju.
„Pošto je zabranom korišćenja obuhvaćen i objekat Predškolske ustanove Dr Sima Milošević – Pčelica Maja, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu preduzeo je sve mere i deca su raspoređena u obližnji vrtić Zlatni bor“ – dodao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, Gradski štab za vanredne situacije naložio je stručno-operativnom timu za zaštitu i spasavanje od zemljotresa, ruševina, klizišta, odrona i erozija da sačini poseban izveštaj i utvrdi uzroke klizišta, odnosno propadanja tla.

Predstavnici Zavoda za veštačenje izvestili su gradske čelnike da su u toku geomorfološka istraživanja i da se nakon toga može kompletirati izveštaj o uzrocima klizišta u Novogradskoj ulici, rekao je Mladenović i dodao da je na sastanku zaključeno da je neophodno nakon izveštaja pristupiti hitnoj izradi projekta sanacije klizišta i ugroženih objekata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.