U trendu

Za vikend se vraćaju tropske temperature, a evo kada stiže prava jesen

Iako kalendarski jesen počinje, poslednja nedelja septembra biće topla sa natprosečnim temperaturama, hladnije vreme očekuje se tek krajem oktobra, rekao je za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.

Za hladnije i kišne dane tokom leta imaćemo nadoknadu u oktobru. Nedeljko Todorović rekao je za RTS da će poslednja nedelja septembra biti topla i sunčana sa natprosečnim temperaturama preko 20 stepeni, a u nekim danima i preko 25 stepeni.

Isto vreme, rekao je, očekuje se i u prvoj polovini oktobra, što su karakteristike miholjskog leta.

– U jutarnjim satima sveže, danju toplo. Čitav ovaj period bio bi sa manjkom padavina, eventualno, u nekim danima, nešto malo oblaka i kiše, a u većini dana sunčano i prijatno – kazao je Todorović.

Na pitanje kada možemo očekivati jesenje temperature, Todorović kaže da se krajem oktobra očekuje košava, što je znak da ulazimo u hladan deo godine, po kotlinama magle, pa čak i prvi mrazevi.

U novembru, dodaje, više oblaka, kiše i dalje vetrovito, a kad nema vetra biće maglovito.

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da će sutra, 22. septembra biti najsvežiji dan, a u Beogradu će maksimalna temperatura biti svega 15 stepeni.

Todorović, međutim, objašnjava da će od petka biti značajan porast temperature, te da će 25. i 26. septembra maksimalna temperatura biti blizu 30 stepeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar