U trendu

Zimske službe spremne, čistiće 253 kilometra ulica i puteva

JAGODINA – Zimske službe u Jagodini spremna je da obezbedi normalno funkcionisanje saobraćaja, privrede, školstva i uopšte života u gradu i 52 sela, u zimskom periodu, rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj upravi.

Ovaj odgovoran posao, Javno preduzeće „Uređenje i javno osvetljenje“ poverilo je Preduzeću „Put“ iz Jagodine, koje je taj posao uspešno obavljalo i prethodnih godina, a raspolaže sa dovoljno mehanizacije, obučenih ljudi, soli i kamenih agregata za posipanje puteva, ističu u Gradskoj upravi.

Reč je od 29 ulica prvog prioriteta dužine 37,90 kilometara i 30 ulica drugog prioriteta dužine 23,46 kilometara i lokalnih puteva prvog i drugog prioriteta dužine 192,31 kilometara.

Posebna pažnja biće posvećena „kritičnim mestima“, tamo gde su u pitanju oštre krivine, veliki usponi i zone iznenadnog zavejavanja, jer su tu potrebni posebna tehnologija i intenzitet održavanja.

Državne puteve prvog i drugog reda (regionalne), oko 800 kilometara u Šumadiji i Pomoravlju, i u Jagodini, ali i u još 12 opština i gradu Kragujevcu, održavaće Preduzeće za puteve Kragujevac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.