U trendu

Abazović: Audio snimak je klasična montaža

PODGORICA – Lider GP URA i potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović, dao je danas policiji u Ulcinju izjavu u svojstvu građanina, a povodom audio snimka o navodnoj kupovini glasova.

Abazović je za snimak kazao da je klasična montaža.

On je za TVCG saopštio da je objavljivanje snimka pokušaj da se on i GP URA diskredituju.

„Niti sam akter snimka, niti sam fizički bio na mestu, gde su ljudi imali konverzaciju, ako su je uopšte imali. Ja fizički nisam bio u Ulcinju što su svi ostali potvrdili. Samim tim je, nekako u vrlo prijatnoj atmosferi, obavljen razgovor sa pripadnicima Uprave policije. Ako bude trebalo da dam još neku izjavu u bilo kom svojstvu, ja sam spreman da dam“, kazao je Abazović.

On je poručio da daje podršku tužilaštvu da do kraja ispita ovaj slučaj, ali i generalno sve slične slučajeve.

„Što se tiče ovog snimka – klasična montaža, montaža mog glasa. Čak će se možda veštačenjem ispostaviti da se ne radi o mom glasu i mislim da bi onda bilo interesantno da nadležni organi ispitaju i portale i pojedince koji se bave takvim pokušajem diskreditacije“, poručio je Abazović.

Abazović je kazao i da neće podnositi krivične prijave, jer se radi o NN licu, pa nema osnova za prijavu.

Ne želi ni da podnosi prijave protiv jednog portala za, kako je rekao, povredu ugleda i časti.

Redakcijama više crnogorskih medija 4. aprila je dostavljen snimak navodne kupovine glasova u Ulcinju, u kom su 27. marta održani lokalni izbori, podseća RTCG.

Na snimku se, navodno, čuju lider GP URA Dritan Abazović, čelnik ulcinjskog odbora tog pokreta i nosilac liste “Za novi početak” Omer Bajraktari, predsednik Demokratske partije i poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno” Fatmir Đeka, komunalni inspektor u Ulcinju Amir Mehmeti i nepoznata osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar