U trendu

Roditelji u šoku: U školi pitali devetogodišnjake da li su imali seksualne odnose

Roditelji su besni na zaposlene jedne škole u SAD-u, nakon što su njihovoj deci dali da ispune anketu o seksualnom zlostavljanju. Iako je, kako smatraju roditelji, anketa namenjena odraslima, ispunjavali su je učenici, od kojih su neki imali tek devet godina. Anketa se sastojala od 10 pitanja u kojima se najmlađe ispitivalo o ‘oralnom analnom ili vaginalnom seksu’, prenosi The Sun.

Učenici akademije u državi Ajdaho, dobili su da sa ‘Da’ ili ‘Na’ odgovore na pitanja poput ‘Da li vas je ikad, osoba starija od vas barem 5 godina, pokušala da dira ili vas je mazila po telu na seksualn način?’.

Još jedno šokantno pitanje koje je postavljeno učenicima je: ‘Da li je odrasla osoba ikad pokušala ili zapravo imala oralni, analni ili vaginalni seks sa vama?’.

Štetno iskustvo u detinjstvu, istraživanje koje traže od dece da odgovore na pitanje pati li neko u njihovoj porodici od mentalnih bolesti, da li je bio u zatvoru ili uzimao alkohol i drogu. Deca su tada odgovarala na pitanje tuče li ih majka i da li im je ikad neko pretio pištoljem ili nožem. U istraživanju, deca bi dobijala bod za svaki odgovor ‘DA’  koji na kraju sabiraju kako bi dobili rezultat u ovoj privatnoj anketi.

Zbog ove ankete, neki roditelji odlučili su da ispišu decu iz škole, dok drugi razmatraju pokretanje pravnog postupka.

Sara Bejtman ispisala je svog sina (11) i izjavila da se oseća izdano i povređeno anketom. Na društvenim mrežama je podelila fotografiju ankete i napisala: ‘Borimo se za svoju decu. Ne dopustimo da budu zamorci ovog istraživanja. Uključite se i budite im zaštitnici’.

Druga majka, Brendi Sobotka-Ramos izjavila je da su njenoj deci, sinu (11) i kćerki (9), rekli da moraju da ispunie anketu i da nemaju izbora. Za anketu je saznala nakon što su je deca pitala da im objasni neke stvari o seksu koje do tada nisu razumeli.

– Nikad nisam mislila da ću morati da objašnjavam oralni i analni seks svojoj dečici – kazala je.

Škola se izvinila roditeljima u pismu u kom tvrdi da je anketa bila anonimna, ali priznaju da profesori nisu tražili pristanak roditelja pre nego što su anketu dali deci. Obećali su da se tako nešto neće ponoviti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.