U trendu

Abazović: Čestitam novu koaliciju Bečića i Đukanovića

PODGORICA – Mislim da su mnoge stvari jasnije, cestitam novu koaliciju Alekse Bečića i Mila Đukanovića, nadam se da će brzo dogovoriti novi Vladu, izjavio je Dritan Abazović u prvoj izjavi nakon što je u parlamentu izglasano nepoverenje njegovoj Vladi.

On je na pres konferenciji u Skupštini Crne Gore rekao da je dosadašnja vlada spremna da izvrši primopredaju, prenosi portal RTCG.

„Ovo je najinkluzivnija Vlada koja je postojala, nikakav revanšistički odnos nije imali ni prema kome. Voleo bih da svaka naredna bude takva“, istakao je Abazović.

Poručio je da mu je žao što organizovani kriminal i dalje koristi pipke da i dalje ureduje političke odnose.

„Ponosan sam na sve što smo uradili za sto dana. Bićemo upamćeni kao Vlada koja je najkraće trajala. Učinićemo sve da se Vlada koja se sastavi nakon izbora povede Crnu Goru u EU“, rekao je Abazović.

Dodao je da URA neće učestvovati u Vladi ako se ona formira pre izbora.

„To je stav i SNP-a kako sam shvatio. Dosta smo sedeli za stolom, napravili smo dve Vlade, logično je da neko drugi preuzme inicijativu. Neka Bečić, Đukanović i Šehovic naprave novu većinu“, rekao je Abazović.

Dodao je da je privilegija biti opozicija „ovakvom DPS-u“.
Skupština Crne Gore izglasala je kasno sinoć većinom glasova nepoverenje vladi Dritana Abazovića, na inicijativu DPS Mila Đukanovića i još četiri partije.

Učešće u glasanju uzeo je 51 poslanik od ukupno 80, 50 je glasalo za nepoverenje, jedan je bio protiv.

Za nepoverenje vladi osim DPS, SDP, DUA, SD, glasali su i poslanici Demokratske i Prave Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.