Abazović čestitao nezavisnost tzv. Kosova

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović čestito je dan jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i poručio da se, kako je naveo, „raduje saradnji koja će doneti dobrobit građanima dve države“.

Abazović je čestitku uputio v.d. predsednici tzv. Kosova i predsednici parlamenta Vjosi Osmani, odlazećem premijeru Avdulahu Hotiju i diplomatskom predstavništvu Prištine u Podgorici.

Dodao je da se na „Kosovu ovaj praznik dočekuje u teškim uslovima izazvanim pandemijom virusa Covid-19“, i poželeo da se u što skorijem periodu uspešno izbore sa tom pošasti.

Abazović je, kaže, „uveren u to da je pandemija dodatno zbližila i podsetila na suštinske vrednosti koje treba baštiniti“.

„Ceneći prijateljske i komšijske odnose naše dve države, radujemo se saradnji koja će doneti dobrobit građanima Crne Gore i Republike Kosovo“, naveo je Abazović, saopšteno je iz njegovog kabineta, a preneo je portal RTCG.

Građanima je čestitao uspešno održane vanredne parlamentarne izbore, koji su, kako je naveo, bili „primer demokratije i slobodno izražene volje građana“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.