U trendu

Aberdin: Ispustili sofu na ženu, sud ih oslobodio zatvora

ABERDIN – Dvojica muškaraca koji su ispustili sofu na ženu sa visine od pet metara i naneli joj teške povrede, pošteđeni su zatvora, pa će samo platiti novčane kazne i odraditi dobrovoljni rad.

Li Morison (33) i Berni Lou (27) su se pojavili u ponedeljak pred sudom u Aberdinu, pošto su prethodno priznali da su odgovorni za neodgovorno ponašanje, preneo je Skaj njuz.

Incident se dogodio 7. decembra 2019. godine, kada su njih dvojica pokušali da iznesu sofu iz stana u Aberdinu, pa su je ispustili i pala je na krov bara koji se nalazi ispod.

Njih dvojica su rekli da nisu mogli da nađu drugi način da je iznesu iz kuće i kažu da su proverili da li ima nekoga ispod, pre nego što su ispustili sofu sa visine od pet metara.

Medutim, taj komad nameštaj pogodio je Editu Bitkevičijut, radnicu u baru, koja je slučajno stajala ispred.

Zamenik lokalnog tužioca Kolin Nilson je rekao da „povređena žena nije bila svesna šta je snašlo, probudila se uz vrisak“.

U optužnici je pisalo da je udarac izazvao „ozbiljne povrede kod žene, trajne ožiljke i oštećenje“.

Sud je upoznat i da je pretrpela panične napade kada prolazi pored visokih zgrada, ne može da sedi duže od 40 minuta, ima flešbekove i probleme sa spavanjem.

Šerif Vilijam Samers je rekao da je ona nedeljama bila u bolnici i da se i dalje oporavlja, jer je zadobila povrede koje su joj promenile život.

Umesto zatvora, Lou će morati da plati 12.000 funti (14.000 evra) odštete i odradi 150 sati dobrotvornog rada u roku od 12 meseci, dok će Morison morati da plati 3.000 funti (3.500 evra), a i njemu sleduje 150 sati dobrotvornog rada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.