U trendu

Abzović: Neće ulica postavljati načelnike CB

PODGORICA – Neće ulica postavljati načelnike centara bezbednosti u Crnoj Gori, poručio je potpredsednik vlade Dritan Abazović, komentarišući reakciju dela javnosti nakon što je za šefa pljevaljske policije imenovan Haris Đurđević.

Abazović je nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odeljenju rekao da je potrebno izvršiti proveru o čemu se radi, kao i koji su motivi takve reakcije javnosti, odnosno jesu li u pitanju profesionlane ili lične reference koje su, kaže on, manje važne.

„Nećemo moći da funkcionišemo ako će određena politička opcija, kojoj se ne sviđaju neka imenovanja, organizovati proteste“, rekao je Abazović novinarima, preneo je portal RTCG.

Ako je profesionalni propust razlog protesta, kaže Abazović, onda je to zabrinjavajuće i trebalo bi da se razmotri.

„Nedodirljivih nema, nikakav problem da se zameni ako za to postoje uslovi. A osuđujem šovinističke i nacionalnističke poruke koje su se čule od manje grupe ljudi. To ne doprinosi miru i suživotu“, rekao je Abazović.

Poručio je da građani svakako imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo, ali da je neprihvatljivo ako je ono motivisano verskim ili političkim opredeljenjem.

„Dozvolite da to nije princip i da tako nećemo moći da funkcionišemo. Šta sad treba, u svakom gradu kad bude neko imenovanje neka političlka opcija je nazdovolja i treba da protestuje. To ne može država da prihvati kao princip“, rekao je Abazović.

Deo građana Pljevlja protestovao sinoć zbog postavljanja Đurđevića za načelnika policije u tom gradu, dok su pljevaljski odbori Nove, Demokrata, DNP-a i Pokreta za Pljevlja zatražili od vlade da poništi odluku o njegovom imenovanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.