najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

„Admiral Kuznjecov“ prvi put učestvuje u operacijama u Siriji (video)

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da je nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ počeo da učestvuje u borbenim akcijama u Siriji.

„Mi nastavljamo da pružamo podršku Oružanim snagama Sirije u borbi protiv terorizma. Danas u 10.30 i u 11.00 počeli smo veliku operaciju izvođenja intenzivnog gađanja pozicija DAEŠ-a i Nusra fronta u provincijama Idlibu i Homsu“, saopštio je ministar odbrane Sergej Šojgu na redovnoj sednici rukovodstva vojnog vrha sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Prvi put u istoriji Ratne mornarice Rusije u borbenim akcijama učestvuje nosač aviona ’Admiral Kuznjecov‘. I danas sa te krstarice počeli su da dejstvuju naši avioni Su-33“, dodao je on. Šojgu je izjavio da su sa broda „Admiral Grigorovič“ ispaljene rakete „kalibar“ na ciljeve u Siriji.

U operaciji se koriste i kompleksi „Bastion“. Mete napada su industrijski objekti DAEŠ-a, skladišta municije, centri za obuku terorista i postrojenja za proizvodnju nekonvencionalnog naoružanja u provincijama Idlibu i Homsu.

Ministar je dodao da će Rusija nastaviti da izvodi napade na industrijske i vojne objekte terorista u Siriji. Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da se u izveštaju ministra odbrane Sergeja Šojgua o početku velike operacije u Siriji ne spominje Alep, već provincije Homs i Idlib. To pitanje je tema razgovora koji su u toku.

(Sputnjik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike