Advokati tvrde da se Navaljnom pogoršalo zdravstveno stanje

MOSKVA – Advokati ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog potvrdili su danas da on u zatvoru ima jake bolove u leđima i probleme sa nogama.

AP prenosi da je advokat Olga Mihajlova, koja zastupa Navaljnog, saopštila je da se stanje njenog klijenta poslednjih dana znatno pogoršalo.

„Muče ga jaki bolovi u leđima i desnoj nozi. Oseća utrnulost desne potkolenice, a desna noga je jako otečena“, izjavila je ona ispred zatvora privatnoj televiziji „Dožd“, a prenosi AP.

Mihajlova je rekla da je Navaljni u sredu prebačen u bolnicu kako bi se uradila magnetna rezonanca, ali da mu nisu dati rezultati. Navaljni je dobio terapiju u vidu tableta i masti protiv bolova, ali zatvorske vlasti odbile su da mu daju lekove koje su mu doneli advokati.

AP prenosi da je Mihajlova saopštila da je Navaljni imao bolove u leđima tokom četiri nedelje, ali da zatvorska uprava nije dozvolila posetu njegovog lekara.

Ruska Federalna kaznena služba saopštila je ranije danas da je Navaljni imao lekarski pregled u kaznenom zavodu u Vladimirskom regionu i da je njegovo opšte zdravstveno stanje dobro.

Moskovski sud je 2. februara preimenovao uslovnu kaznu od tri i po godine koja je izrečena Navaljnom 2014. godine u zatvorsku kaznu nakon presude da je prekršio uslove ranije sudske odluke dok se u Nemačkoj oporavljao od trovanja i nije se na vreme javio nadležnom organu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.