U trendu

Aerodrom u Kabulu uskoro spreman za civilne letove

DUBAI – Ambasador Katara u Avganistanu izjavio je danas da je tehnički tim uspeo da ponovo otvori aerodrom u Kabulu za prijem pomoći i da će on uskoro biti spreman za civilne letove.

Kako je javila Al Džazira, citirajući ambasadora, pista na aerodromu je popravljena u saradnji sa vlastima u Avganistanu.

Katarski TV kanal je, takođe, preneo da su organizovana dva domaća leta i to iz Kabula za gradove Mazar-i-Šarif i Kandahar.

Aerodrom u Kabulu je bio zatvoren od okončanja masovnog prevoza američkig državljana, drugih zapadnih državljana i Avganistanaca koji su pomagali zapadnim zemljama, preneo je Rojters.

Kraj te operacije označio je povlačenje poslednjih američkih snaga iz Avganistana nakon 20 godina rata.

Hiljade ljudi koji žele da napuste Avganistan, plašeći se života pod talibanskom vlašću, ostavljeno je kada je operacija evakuacije završena krajem avgusta.

Talibani su obećali siguran prolaz onima koji žele da odu.

Katarski ministar inostranih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman Al-Tani, govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim ministrom inostranih poslova Dominikom Rabom u četvrtak u Dohi, rekao je da ta zalivska država razgovara sa talibanima i radi sa Turskom radi potencijalne tehničke podrške za ponovno pokretanje operacija na aerodromu u Kabulu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar