U trendu

Ahmeti: Vodi se specijalni rat protiv moje stranke

SKOPLJE – Lider najveće albanske stranke u Makedoniji DUI Ali Ahmeti optužio je ministarku za rad Makedonije Milu Carovsku da je ona odgovorna što su zbog slučaja „nestanka“ 19 miliona evra u penzijskom fondu okrivljen on i njegova stranka, bez ikakve zvanične optužnice, te da zbog toga plaća političku cenu.

„Ministarka rada Carovska je bez ikakve odgovornosti rekla da su izgubljeni 19 miliona evra iz penzijskog fonda. Ja ovo shvatam kao specijalni rat protiv DUI, jer su tada slučajno bili direktori iz redova DUI. Nek ide u tužilaštvu, to su 19 miliona evra, umesto danas da izjavljuje kako je reč o tehničkoj grešci, jer upravo zbog takve greške ja plačam političku cenu“,rekao je Ahmeti,a prenosi portal Plusinfo.mk.

Na pitanje da li između vladajuće makedonske stranke Socijaldemokratski savez i albanske vladajuće DUI postoje probleme o kojima nisu upoznati građani i da li će „ovaj rat“ između nje i lidera DUI Ahmetija uticati na odnose koalicionih partnera, ministarka Carovski je uputila sve zainteresovane za ovaj slučaj da se obrate Osnovnom javnom tužilaštvu gde su, kako ona kaže „upucjena sva saznanja o neprebacivanju sredstava u Drugomi penzijski fond.i

Albanska stranka DUI više od 10 godina je na vlasti u Makedoniji, zajedno sa najvećom makedonskom strankom. Prethodno je ova stranka vladala zajedno sa VMRO-DPMNE za vreme Nikole Gruevskog, dok je kasnije na prevremenim parlamentarnim izborima u 2016. godini ušla u koaliciju i formirala vladu sa strankom aktuelnog premijera Zorana Zaeva (SDSM), iako ova makedonska stranka nije imala više osvojenih mandata od VMRO-DPMNE.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.