U trendu

Aleks Džons podneo zahtev za bankrot

VAŠINGTON – Teoretičar zavere i voditelj „Infovorsa“ Aleks Džouns podneo je danas zahtev za bankrot, manje od dva meseca nakon što je porota naredila njemu i matičnoj kompaniji njegove veb stranice Infovars da plati gotovo milijardu dolara na ime naknade štete rođacima žrtava masovne pucnjave u Sandi Huku 2012. godine.

Džouns je podneo zahtev za zaštitu od poverilaca iz poglavlja 11 američkom sudu za stečaj u Hjustonu.

U podnesku se navodi da Džouns ima između milion i 10 miliona dolara imovine i između milijarde i 10 milijardi dolara obaveza, objavio je Rojters.

Porota u Konektikatu je u oktobru, u slučaju koji su pokrenuli
rođaci više od deset žrtava iz Sandi Huka, naredila Džounsu
i njegovoj firmi Fri spič sistems da plate gotovo milijardu dolara odštete.

U odvojenom slučaju u Teksasu, porota je u avgustu odlučila da Džouns mora da plati roditeljima šestogodišnjeg dečaka ubijenog u masakru u Sandi Huku 45,2 miliona dolara odštete.

Džouns je godinama tvrdio da je ubistvo 20 učenika i šest članova osoblja u Osnovnoj školi Sandi Huk u Njutaunu u Konektikatu predstavlja vladinu zaveru za zaplenu oružja Amerikancima.

Porodice žrtava jednog od najgorih napada u američkim školama bile su zgrožene izjavom Aleksa Džounsa koji je godinama tvrdio da je američka vlada učestvovala u napadu u Oklahomi 1995. i u napadima izvedenim 11. septembra 2001. godine.
U intervjuu NBC Džouns je izjavio i da se masovno ubistvo 2012. godine u osnovnoj školi „Sandi Huk“ nikada nije dogodilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar