U trendu

Ambasada Rusije: OHR reagovanjem na Orden Putinu pokazao da je irelevantan

SARAJEVO – Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je danas da reagovanje Kancelarije visokog predstavnika (OHR) na odluku o odlikovanju predsednika Rusije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici samo potvrđuje činjenicu da je postao apsolutno nekompetentan, impotentan i irelevantan.

Navode da se OHR bavi svačijim poslom, osim striktnog poštovanja svog direktnog mandata koji proizlazi iz Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ukazuju da, kako kažu, posebno patetično zvuče pouke OHR-a u sferi morala i poručuju da bi neizmerno doprineo moralu kad bi bio zatvoren u najskorije vreme i tako oslobodio BiH, kako navode, „zagušljivih kandži spoljnog prorektorata“.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsednika Rusije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema Srpskoj.

Orden Putinu trebalo bi da bude uručen prilikom njegovog prvog narednog sastanka sa predsednikom Republike Srpske.

Iz OHR su juče upitali zašto rukovodstvo Republike Srpske odlikuje Vladimira Putina, kako su naveli, čoveka koji krši ljudska prava i čije delovanje se osnovano naziva ratnim zločinom. „Predsednik RS bi trebao da deluje sa više mudrosti i odgovornosti, u interesu svih građana RS umesto što se priklanja takvim nečasnim ljudima“, saopšteno je na Tviter nalogu OHR-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar