U trendu

Ambasada SRB: Mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže

TIRANA – Ambasada Srbije u Albaniji poručila je danas ministarki spoljnih poslova Albanije Olti Džački da „mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže“, nakon što je ona napisala na Tviteru da je „međusobno priznanje Kosova i Srbije“ ključno za izgradnju stabilne i napredne budućnosti Zapadnog Balkana.

„Hvala vam, gospođo ministarko, što ste izrazili spremnost za jačanje veza – mi verujemo u prevazilaženje prošlosti kroz saradnju i poštovanje. Takođe, verujemo da uvek postoji prostor za unapredenje saradnje, sve dok se zasniva na poštovanju – mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže”, navela je ambasada na Tviteru.

Prethodno je Džačka objavila na Tviteru da se sastala danas sa novim ambasadorom Srbije u Albaniji Slobodanom Vukčevićem i ocenila da su dve zemlje značajno napredovale u „prevazilaženju teške prošlosti“.

Džačka je navela i da još treba raditi na unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa.

„Prijateljski odnosi između Albanije i Srbije, međusobno priznanje Kosova i Srbije su ključ u izgradnji stabilne i napredne budućnosti za Zapadni Balkan“, napisala je Džačka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.