U trendu

Ambasada UKR odbila da primi pošiljku koja je sada u posedu policije

ZAGREB – Hrvatski MUP potvrdio je da je odgovorna osoba u Ambasadi Ukrajine u Zagrebu obavestila policiju da je jutros na njihovu adresu pristigla pošiljka/pismo, koja, međutim, nije preuzeta o službenika pošte, ali je pismo u posedu polcije.

Ambasada, kažu, pošiljku nije preuzela zbog upozorenja Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine da su, osim u Hrvatskoj, i druge ukrajinske ambasade širom Evrope sa adrese istog pošiljaoca dobile sumnjive pošiljke.

Po ovom saznanju, policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim bezbednosnim službama i u kontaktu je s ukrajinskom Ambasadom.

„Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Ambasada Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi na osnovu važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost“ stoji u policijskom saopštenju.

Dodali su da se kriminalističko istraživanje nastavlja, a pošiljka/pismo je u posedu policije prema kojem će se postupati s ciljem utvrđivanja porekla i sastava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar