U trendu

Ambasador Jović: Posetićemo povređene u Bugarskoj

SOFIJA – Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio je sinoć da će otpravnica poslova ambasade Srbije ujutru posetiti decu iz Srbije povređenu u nesreći autobusa na auto-putu Trakija i da će se videti šta ambasada Srbije može dalje da učini.

Jović je izjavio za Tanjug da još nema mnogo informacija o nesreći srpskog autobusa u Bugarskoj, ali je potvrdio da je od kolega iz Ministarstva spoljnih poslova Bugarske saznao da su autobusom putovali članovi folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice.

„Informisan sam da ima lakše i navodno teže povređenih, ali o stepenu povreda ćemo moći da govorimo tek kada dobijemo informacije od jedinih nadležnih institucija, a to su Ministarstvo zdravlja Bugarske i bolnica Stara Zagora. Svi su mi potvrdili da nema mrtvih i da nema nikoga sa vidljivim teškim povredama, što je najvažnije s obzirom da su u pitanju naša deca“, rekao je Jović.

Ambasador je potvrdio da su sve nadležne institucije u Bugarskoj maksimalno uključene i, prema njegovim rečima, „bar u tom segmentu možemo da budemo sigurni da će naša deca da dobiju punu podršku“.

Prema pisanju bugarskog Juronjuza, više osoba je povređeno juče kada se autobus šabackih registarskih tablica sa 38 dece i 11 odraslih iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar