U trendu

Ambasador Marko Đurić razgovarao sa kongresmenom Tomasom Kinom

NJUJORK – Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je na Kapitol hilu sa kongresmenom Tomasom Kinom, koji predsedava Potkomitetom za Evropu u Odboru za spoljne poslove Predstavničkog doma, saopšteno je iz Ambasade Srbije.

Ambasador Đurić informisao je kongresmena Kina o nedavno održanoj rundi dijaloga u Briselu, i podvukao da je predsednik Aleksandar Vučić bio izričit po pitanju stava Srbije, zaštite njenih nacionalnih interesa, ali i otvorenosti Beograda za razgovor o načinu implementacije dogovora.

Ponovio je i zabrinutost naše strane povodom višegodišnjeg neispunjavanja obaveza Prištine, rekavši da takvi postupci narušavaju atmosferu dijaloga i nisu znak ni ozbiljnog pristupa ni poštovanja samog pregovaračkog procesa.

Od pitanja na bilateralnoj agendi, ambasador Đurić ukazao je na važnost otpočinjanja razgovora o strateškom partnerstvu Srbije i SAD sa glavnim akcentom na sferu ekonomske, kulturne i saradnje u oblasti odbrane.

Dvojica sagovornika razmenila su mišljenja i o aktuelnim energetskim i bezbednosnim pitanjima, kao i o trenutnoj situaciji na istoku Evrope, složivši se o neophodnosti što skorijeg prestanka sukoba i postizanja mira, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.