U trendu

Ambasadorka Janković s predstavnicima dijaspore u Nemačkoj

OFENBAH – Novoakreditovana ambasadorka Srbije u Nemačkoj Snežana Janković sastala se u Ofenbahu, u organizaciji Centralnog saveta Srba u Hesenu i Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu, s predstavnicima srpske dijaspore u toj zemlji.

Ambasadorka je istakla da su važni jedinstvo i sloga među srpskim narodom u rasejanju, a pogotovo u Nemačkoj, i da je divno videti Srbe na okupu koji čuvaju srpski jezik i kulturu, saopštili su organzatori.

Ona je navela da joj je posebno drago što vidi puno mladih Srba koji se angažuju i neguju srpsku tradiciju, kulturu i jezik, i naglasila da zajedničko delovanje na svim relevantnim poljima s dijasporom treba osnažiti i nastaviti.

Generalni konzul Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović zahvalio je prisutnima na tome što rade za srpsku zajednicu i podsetio na uspešne već realizovane projekte poput „Dana kulture SRBIJA u Frankfurtu“, jedinstvene manifestacije tog tipa u svetu, koji su prošlog leta prvi put održani u Frankfurtu.

Predsednik Centralnog Saveta Srba u Hesenu Miodrag Stojković poželeo je dobrodošlicu novoj ambasadorki, istakavši da je saradnja Republike Srbije kao matice svih Srba i onih koji žive u dijaspori od presudnog značaja.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Organizacije srpskih studenata u inostranstvu, kao i mnogobrojnih srpskih klubova i udruženja iz nemačke pokrajine Hesen, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.