Anonimusi objavili rat Islamskoj državi (Video)

Hakerska grupa Anonimus objavila je rat protiv Islamske države nakon terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo više od sto osoba, prenose mediji u regionu.

U videu koji se pojavio na sajtu Jutjuba, globalna grupa sajber aktivista je, obraćajući se odgovornima za napade u glavnom gradu Francuske, najavila da će pokrenuti najveću akciju do sada sa porukom „očekujte nas“.

Čovek sa poznatom maskom Anonimusa kaže: „Anonimusi iz celog sveta će vas goniti. Znajte da će vas naći i neće vas pustiti“.

Upozorio je u poruci i da očekuju sajber napade i dodao: „Rat je objavljen. Spremite se“.

U seriji napada u Parizu u petak uveče poginulo je najmanje 129 osoba, a nakon napada čelnici brojnih zemalja poručili da su to „napadi na čovečanstvo“ i obećali Francuskoj svu potrebnu pomoć.

U Francuskoj je trodnevna žalosti i zastave su spuštene na pola koplja. U podne će minutom ćutanja širom zemlje biti odata pošta žrtvama terorističkih napada u Parizu, a na čitavoj teritoriji države u toku su antiterorističke racije.

Najteži teroristički napad u francuskoj istoriji zapanjio je Pariz, manje od 11 meseci pošto su džihadisti izvršili napad na redakciju satiričnog časopisa Šarli ebdo i na jevrejski supermarket, kada je ubijeno 17 ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=w49NCXhq0YI

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.