U trendu

Antonov: Američke sankcije Rusiji pogodiće i građane SAD

VAŠINGTON – Sankcije Rusiji koje je objavila američka administracija, teško će pogoditi svetska finansijska i energetska tržišta, a posledice će osetiti i prosečni američki građani, poručio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

„Ne mogu da se setim dana kada je naša zemlja živela bez ikakvih zapadnih ograničenja. Naučili smo da radimo u takvim uslovima, i ne samo da opstanemo, već i da razvijamo državu“, saopštio je Antonov na Fejsbuku, prenosi TAS S.

On je naglasio da je nesporno da će sankcije Moskvi teško pogoditi globalna finansijska i energetska tržišta, a da ni SAD neće ostati pošteđene, jer će prosečni građani osetiti posledice rasta cena.

Antonov je još rekao i da američke sankcije Rusiji neće rešiti ništa.

„Antiruske sankcije neće rešiti ništa. Teško je poverovati da neko u Vašingtonu očekuje od Moskve da menja svoje međunarodne političke poteze pod pretnjom ograničenja“, naglasio je ruski diplomata, navodi TAS S.

Američki predsednik DŽozef Bajden objavio je u Beloj kući da su SAD uvele novi paket sankcija Rusiji zbog poteza u istočnoj Ukrajini, i naglasio da je njihov cilj da se ruskim vlastima onemogući pistup zapadnim finansijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.