U trendu

Arahamija: Pregovora će biti ali ne u Bjalovješkoj sumi

KIJEV – Razgovori sa Rusijom će se održati, ali ne u Bjalovješkoj sumi, u Belorusiji, već na drugom mestu, saopštio je sinoć član ukrajinske delegacije i šef parlamentarne grupe vladajuće stranke „Sluga naroda“ David Arahamija.

„Informacije o pregovorima u Bjalovješkoj šumi ,su lažne. Razgovori će se zaista održati, ali je lokacija druga. Svi detalji će biti saopšteni naknadno“, napisao je on na Fejsbuku, prenosi TAS S.

Ruska delegacija stigla je u Belorusiju, na mesto gde će se sutra održati pregovori sa Ukrajinom, dok je ukrajinska delegacija krenula iz Kijeva i njen dolazak se očekuje ujutru, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski koji je na čelu ruske delegacije.

Prema njegovim rečima, strane su za mesto pregovora izabrale Bjalovješku šumu, u Belorusiji, a odluka je zajednički doneta.

„Zajedno smo odlučili, ovde je zgodnije i nama i ukrajinskoj strani. Ukrajinskoj strani je bliža poljska granica, jer oni, koliko vidim, dolaze do nas preko Poljske“, rekao je Medinski, a preneo Sputnjik.

Kako je dodao, na pregovorima sa ukrajinskom stranom razgovaraće se o prekidu vatre.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.