U trendu

Australijski zatvorenik urezao cimeru na čelu slogan IS

Jedan radikalizovani zatvorenik u Australiji urezao je na čelu svog cimera u ćeliji slogan takozvane Islamske države, javili su danas lokalni mediji, iako australijske vlasti negiraju da ekstremizam predstavlja problem u zatvorskom sistemu te zemlje.

Navodni počinilac, 18-godišnji Burhan Hraiči, optužen je za nanošenje teških telesnih povreda i namerno gušenje, nakon incidenta koji se prošle nedelje dogodio u zatvoru Kempsi severno od Sidneja, prenela je agencija AFP.

On je navodno napao svog cimera, a zatim mu žiletom urežao na čelu „e4e“, što je skraćenica za slogan „eye for an eye“ (oko za oko), koju koriste džihadisti Islamske države. Potom ga je polio vrućom vodom.

Mediji navode da je napadnuti zatvorenik, koji je prebačen u bolnicu sa povredama na glavi i opekotinama lica, bivši vojnik, ali su australijske vlasti to kasnije negirale.

Upravnik zatvora Kempsi je suspendovan, ali je komesar australijske Uprave za zatvorski sistem negirao da islamska radikalizacija predstavlja značajni problem u zatvorskom sistemu Australije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.