U trendu

Auto-kolone u nekoliko gradova u Crnoj Gori

PODGORICA – Učesnici takozvane patriotske auto-kolone ponovo su večeras izašli na ulice više gradova u Crnoj Gori, uključujući i Podgoricu, gde su oko pola sata blokirali saobraćaj u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ispred zgrade parlamenta.

Osim u Podogorici, auto-kolone su održane Nikšiću, Herceg Novom, Kotoru, Beranama, Baru, Bijelom Polju i Mojkovcu, a učesnici su nosili državne zastave Crne Gore.

Učesnici auto-kolone u Podgorici okupili su se u naselju Zabjelo kod grafita Krsta Popovića, odakle su krenuli u vožnju ulicama grada, prenosi CdM.

Kako dodaju podgoričke „Vijesti“, pojedini učesnici auto-kolone prekrivali su registracije automobila nalepnicima na kojima je pisalo „Crnogorski pokret“, a neki su registarske oznake prekrivali i zaštitnim maskama. Prekrivanje registarskih oznaka je prekršaj.

Učesnici auto-kolone su, okupivši se ispred zgrade parlamenta u prestonici Crne Gore, prekršili mere donete u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti.

Prema merama koje su na snazi u Crnoj Gori, zabranjeno je okupljanje stanovništva, kako u zatvorenim, tako i na otvorenim javnim mestima, kako i prisustvo i zadržavanje više od dve punoletne osobe na otvorenom javnom mjestu.

Kako je ranije najavljeno, svake nedelje će se organizovati skupovi u svim crnogorskim opštinama, uz poruku da „slobodna i večna Crna Gora nikada neće nestati“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.