U trendu

Bajden i Trudo o štetnim posledicama blokade kamiondžija

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden i kanadski premijer Džastin Trudo složili su se da protesti protiv obavezne vakcinacije u Kanadi ometaju transport i trgovinu između dve zemlje i da imaju „značajne direktne posledice“, saopštila je Bela kuća.

U današnjem telefonskom razgovoru s Bajdenom Trudo je je obećao brzu akciju sprovođenja zakona, navodi se u saopštenju Bele kuće, prenosi Rojters.

Bajden je u razgovoru izrazio zabrinutost zbog činjenice da američke kompanije usporavaju proizvodnje i zatvaraju pogone, a što je direktna posledica protesta u Kanadi.

Kanadska pokrajina Ontario proglasila je danas vanredno stanje zbog protesta kamiondžija protiv obavezne vakcinacije, saopštio je premijer Ontarija Dag Ford.

„Sazvaću Vladu kako bih iskoristio zakonska ovlašćenja za hitno donošenje uredbi kojima će se kristalno jasno staviti do znanja da je nezakonito i kažnjivo blokirati i ometati kretanje robe, ljudi i usluga duž vitalne infrastrukture“, naveo je Ford na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar