U trendu

Bajden: Teroristički napad izvestan u narednih 24 do 36 sati

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je večeras da je novi teroristički napad u Avganistanu „vrlo verovatan u narednih 24 do 36 sati“.

„Situacija na terenu i dalje je veoma opasna, a pretnja od terorističkih napada na aerodromu u Kabulu je ostala velika. Naši komandanti su me obavestili da je napad vrlo verovatan u narednih 24 do 36 sati“, izjavio je Bajden, prenosi „Gardijan“.

On je dodao da se jutros sastao sa nacionalnim bezbednosnim timom u Vašingtonu, a održao je razgovor i sa komandantima na terenu.

„Razgovorali smo o napadu koje su snage SAD izvele protiv terorističke grupe ISIS-K u Avganistanu. Rekao sam da ćemo ići za grupom odgovornom za teroristički napad na naše trupe i nevine civile u Kabulu, i to smo uradili“, dodao je Bajden, aludirajući na vazdušni napad od petka, kada su ubijena dva operativca grupe ISIS-K. Bajden je poručio da taj napad na ISIS-K nije bio poslednji i da će SAD „uhvatiti svaku osobu umešanu u teroristički napad od četvrtka i naterati je da plati“.

„Kada god neko želi da naudi SAD ili našim trupama, odgovorićemo. U to ne treba sumnjati“, poručio je Bajden.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar