najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ban Ki-mun osudio napade u Parizu

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun oštro je danas kritikovao napade u Parizu koje je okarakterisao kao “sramne” i rekao je da je uz francusku vladu i narod. 

Ban je preko portparola poručio da je “zatražio hitno oslobađanje osoba koje su kako se čini taoci u pozorištu u Bataklanu”. 

“Generalni sekretar (UN) ima puno poverenje da će francuske vlasti učiniti sve što mogu kako bi brzo pravdi izručili odgovorne za napad”, dodaje se u saopštenju UN. 

Ban “upućuje duboko saučešće porodicama žrtava i povređenima želi brz oporavak”.

Predsednik Generalne skupštine UN Mogens Liketoft (Lykketoft) je izrazio “solidarnost” (Skupštine) sa francuskom vladom i narodom. 

“Ceo svet je sablažnjen napadima u Parizu. Moramo se svi ujediniti u borbi protiv tog skandaloznog nasilja koje neće pobediti i za koje nema mesta u modernom svetu”, naveo je on. 

Diplomate navode da bi Savet bezbednosti tokom večeri trebalo u Njujorku da objavi jednoglasnu izjavu u kojoj će 15 članova osuditi napade.

Agencija Frans pres objavila je večeras, pozivajući se na izvore u policiji, da je samo u Bataklanu u terorističkim napadima ubijeno oko sto ljudi, a da su policajci potom ubili trojicu napadača.

Prema policijskim izvorima, napadi u Parizu večeras su izvedeni na sedam lokacija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike