U trendu

Banožić: Dron definitivno došao s teritorije Ukrajine

ZAGREB – Ministar odbrane Mario Banožić rekao je danas da je dron koji je pao prošle nedelje na Zagreb definitivno došao s područja Ukrajine, ali da će se istragom utvrditi kome je on u tom trenutku pripadao, na koji je način lansiran i zašto je lansiran.
Banožić je to kazao u kasarni „Pukovnik Marko Živkovic“ na Plesu gde se sreo sa komandantom 31. borbenog krila AVIANO, brigadnim generalom Džejsonom Bejlijem, prenela je Hina.

Banožic je naglasio da se iz uviđaja saznalo da je reč o izviđačkoj letelici koja je imala svoju namenu tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, ali je bila izbačena iz sistema sovjetskih zemalja i vraćena 2014. u sastav ukrajinske vojske prilikom borbi u Donbasu.

Dodao je da je razgovarao s ministrima odbrane Mađarske i Rumunije radi prikupljanja što više informacija kako bi se moglo utvrditi odakle je dron mogao da poleti.

Kazao je i da je razgovarao s ukrajinskim kolegom kojeg je zamolio za pojedinačnu tehničku dokumentaciju kako bi što pre mogli da naprave detaljnu analizu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar