U trendu

Bečka policija zabranila sutrašnju protestnu vožnju

BEČ – Protivnici epidemioloških mera i obavezne vakcinacije, najavili su za sutra u Beču protestnu vožnju, koje je danas zvanično zabranila bečka policija.

Policija je odluku obrazložila saznanjima da se učesnici protestne vožnje neće pridržavati naređenja policije i da će svoja vozila koristiti kao sredstvo za potpunu blokadu saobraćaja u centru grada.

Ta tvrdnja se poklapa sa izjavama organizatora u jednom video pozivu. Policija je zatražila da se povorka vozila, nakon jedne runde vožnje centralnom bečkom ulicom Ringom, rasformira, ali su organizatori rekli da ne mogu da garantuju da će to svi učiniti.

Policija je kao razlog za izričanje zabrane protesta navela i to što bi protest automobilima negativno uticao na kvalitet vazduha i izazvao prekomernu buku.

Preko telegrama upućivani su pozivi da se protestna vožnja održi i tokom noći, da se koriste sirene, a pojedini su najavili da će svojim vozilima celu noć blokirati Ring.

Od početka pandemije iskustvo pokazuje da, iako policija zabrani protest, demonstracije se ipak održe.

Zbog toga nije isključeno da može doći do incidenata.

Prema planu organizatora, vozila bi trebalo da se okupe u podne na Prateru odakle bi oko 16 časova krenuli ka centru grada.

U 18.30 časova planirani su govori na trgu Heldenplac.

I za subotui je ponovo najavljen protestni skup, ovaj bez automobila, koji će ponovo na više sati blokirati centar grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.