U trendu

Berlin: Završen razgovor o železnici, trajao duže od tri sata

BERLIN – U Berlinu je završen sastanak o obnovi železničkog putničkog i kargo saobraćaja između Beograda i Prištine u Berlinu, saznaje Tanjug.

Sastanak, iniciran u dogovoru specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, trajao je duže od tri sata, a detalji za sada nisu poznati.

Delegaciju Srbije koju je, prema Tanjugovim informacijama, predvodio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, činili su i predstavnici resornog ministarstva i stručnjaci iz oblasti železničkog saobraćaja, a prištinsku stranu, kako navode mediji na albanskom, predstavljali su Džema Veseli, zadužen u privremenoj administarciji za drumski saobraćaj i Rame Kupeva, zadužena za putnu infrastrukturu.

Prema Tanjugovom izvoru, na sastanku u Berlinu se razgovaralo samo o komercijalnim temama, pošto je uslov Beograda za nastavak političkog dijaloga, koji će se i dalje voditi pod okriljem EU, ukidanje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, koje je uvela Priština.

Železnički saobraćaj između centralnog Kosova i juga centralne Srbije u prekidu je duže od dve decenije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.