U trendu

Bevanda: Netacna i zlonamerna informacija o blokadi sredstava

SARAJEVO – Ministar finansija i trezora u Savetu ministara Vjekoslav Bevanda demantovao je pisanje pojedinih medija da je blokirao donošenje odluke o finansiranju opštih izbora u BiH i istakao da je ta informacija netačna i zlonamerna.

„Tokom trajanja današnje sednice Saveta ministara u medijima se pojavila informacija da sam blokirao donošenje odluke o finansiranju opštih izbora. Od same činjenice da se vest pojavila dok je sednica još trajala važnije je što je u javnosti objavljena netačna, neproverena i zlonamerna informacija“, naveo je Bevanda.

On je naveo da je na današnjim sednicama odbora, koji su stalna tela Saveta ministara i u čijem radu učestvuje, kao ni na samoj sednici Saveta ministara nije bilo ni reči o finansiranju izbora, niti je takva odluka bila tema rasprave, saopšteno je iz Ministarstva finansija, prenela je Srna.

„Tempirano objavljivanje informacija koje se odnose na mene i moj rad traje u kontinuitetu i nije slučajnost, ali još je važnije da se na ovaj način derogira i Savet ministara kao institucija koja donosi važne odluke i stvara atmosfera koja ometa normalan rad“, naveo je Bevanda.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas jednoglasno usvojen dokument okvirnog budžeta za period od 2022. do 2024. godine, čime je ispunjen zakonski preduslov da Savetu ministara vrlo brzo iz Ministarstva finansija i trezora bude dostavljen budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu, kako bi započela procedura njegovog usvajanja.

„Ministarstvo finansija i trezora i ja lično nastavljamo da radimo u skladu sa Ustavom i zakonom, u veri da samo tim putem možemo doprineti boljitku u BiH i neometanom funkcionisanju svih institucija“, rekao je Bevanda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.