Bild: U ovoj godini 1,5 miliona izbeglica u Nemačkoj?

Nemački tabliod “Bild”, pozivajući se na poverljiva dokumenta, piše da bi, umesto kako je Vlada procenjivala 800 000 izbeglica, do kraja ove godine u Nemačku moglo da stigne oko 1,5 milion.

Od oktobra do decembra meseca, nemačke vlasti, prema saznanjima “Bilda”, računaju sa oko 920 000 novih izbeglica.

“Migracioni pritisak će dalje rasti. Za četvrti kvartal računamo mi u međuvremenu sa do 10 000 iliegalnih prelazaka granice”, prenosi ovaj tabliod navode iz jednog dokumenta.

Nemački kancelar Angela Merkel se zbog svoje politike prema izbeglicama našla na udaru političara i predstavnika pokrajina, odakle joj je poručeno da se nemačke pokrajine, u pogledu prihvata izbeglica, nalaze na svom limitu, prenose nemački mediji.

“Zahtevam od Merkelove jedan odgovor i dela o tome kako možemo ograničiti ovaj pojačani priliv izbeglica”, rekla je predsednik vlade Rajnland-Pfalca Malu Drejer, dok je šef vlade pokrajine Brandenburg Ditmar Vojdke upozorio da se Merkelova na evropskom nivou mora pobrinuti za pravednu preraspodelu izbeglica i ocenio da granična kontrola nije doprinela ništa, prenose nemački mediji.

I ministar unutrašnjih poslova pokrajine Meklenburg-Prednja Pomeranija pozvao je Merkelovu da počne da deluje i upozorio da su mnoge pokrajine na limitu u vezi sa izbeglicama.

(Tanjug)

Ostavite komentar