Bild: U ovoj godini 1,5 miliona izbeglica u Nemačkoj?

Nemački tabliod „Bild“, pozivajući se na poverljiva dokumenta, piše da bi, umesto kako je Vlada procenjivala 800 000 izbeglica, do kraja ove godine u Nemačku moglo da stigne oko 1,5 milion.

Foto: Beta

Foto: Beta

Od oktobra do decembra meseca, nemačke vlasti, prema saznanjima „Bilda“, računaju sa oko 920 000 novih izbeglica.

„Migracioni pritisak će dalje rasti. Za četvrti kvartal računamo mi u međuvremenu sa do 10 000 iliegalnih prelazaka granice“, prenosi ovaj tabliod navode iz jednog dokumenta.

Nemački kancelar Angela Merkel se zbog svoje politike prema izbeglicama našla na udaru političara i predstavnika pokrajina, odakle joj je poručeno da se nemačke pokrajine, u pogledu prihvata izbeglica, nalaze na svom limitu, prenose nemački mediji.

„Zahtevam od Merkelove jedan odgovor i dela o tome kako možemo ograničiti ovaj pojačani priliv izbeglica“, rekla je predsednik vlade Rajnland-Pfalca Malu Drejer, dok je šef vlade pokrajine Brandenburg Ditmar Vojdke upozorio da se Merkelova na evropskom nivou mora pobrinuti za pravednu preraspodelu izbeglica i ocenio da granična kontrola nije doprinela ništa, prenose nemački mediji.

I ministar unutrašnjih poslova pokrajine Meklenburg-Prednja Pomeranija pozvao je Merkelovu da počne da deluje i upozorio da su mnoge pokrajine na limitu u vezi sa izbeglicama.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar