U trendu

Bizarna ponuda u kafiću: Ko pokaže gole grudi dobija besplatno piće (foto)

Vlasnici kafića tvrde da su samo hteli da zabave goste i „poklone osmeh u ovim teškim vremenima“, dok je jedan deo javnosti kritikovao gest.

Kafić u Milanu u blizini poznatog Univerziteta „Bokoni“, izložio je tablu na kojoj obaveštavaju ko će koliko čupita dobiti ukoliko pokaže grudi.

Neko nije gubio vreme i fotografisao je tablu. Objavio ju je na društvenim mrežama i nakon velikih polemika i diskusija strana kafića uklonjena je sa Fejsbuka.

„Mi nismo običan kafić. Svaki dan bez osmeha izgubljen je dan“, izjavio je vlasnik kafića za italijanske medije.

Međutim, ova rečenica nije bila dovoljna da smiri javnost tako da je optužen za seksizam.

Sve je poteklo od Luke Đibilinija, jednog od saradnika gradonačelnika Milana, Bepe Sale, koji je postavio fotografiju table na svom profilu.

Na tabli piše:

„Želiš broj telefona barmena? Naruči 30 čupita!

Ako poljubiš barmena dobijaš pet čupita!

Poljubac koje će razmeniti devojke vredi dva čupita!

Ako pokažeš grudi dobijaš:

Za najmanje grudi – jedan čupito, za dvojku – dva čupita, za trojku tri, četvorku – četiri, a ako imaš peticu, pored pet čupita, dobijaš i aplauz od svih. Ako nemaš grudi, ti moraš nas da častiš.

Ako želiš vodu promeni kafić. Ako čekaš prijatelja to te košta tri evra, a ako ne znaš šta da uzmeš – 2,5 evra“.

Odbornik za urbanistiku, Pjefranćesko Maran, napisao je komentar: „Dozvoljavajući svima da prošire prostor kafića na ulice i da imaju više prostora napolju, imali smo za cilj da sačuvamo ugositeljske objekte i naš društveni život. Očigledno nisu svi zaslužili da budu sačuvani“.

Sa druge strane, mnogi Italijani su rekli da su prezasićeni ove lažne moralnosti te da kafići ovog tipa postoje u svetu već dvadeset godina.

Među komentarima koji brane kafić, može se pročitati i da je „sve tako licemerno, da im je muka od politički korektnog ponašanja i da ne vide ništa loše u tome da se ljudi malo opuste i zabave“.

(RTS)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.