U trendu

Borba: Smena Leposavića posle izbora u Herceg Novom

PODGORICA – Glasanje o premijerovom predlogu za razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zbog izjave o Srebrenici, neće se naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore pre 9. maja, piše portal Borba.

Podgorički portal, pozivajući se nezvanična saznanja, piše da predsednik Skupštine Aleksa Bečić još uvek ne planira da zakaže sednicu na kojoj bi se raspravljalo o smeni Leposavića, a kao jedan od glavnih razloga, navodi se, mogu biti lokalni izbori u Herceg Novom koji su zakazani za 9. maj.

Izvesno je da će za smenu ministra glasati i neki predstavnici sadašnje većine i to zajedno sa DPS-om i drugim opozicionim partijama, pa na taj način žele da sakriju štetu koja bi zbog toga nastupila u tom primorskom gradu prilikom glasanja, piše portal.

Građanski pokret URA se ranije izjasnio da će glasati za smenu Leposavića.

Portal smatra da bi najveću štetu na izborima u Herceg Novom, zbog smene Leposavića, pretrpeo Krivokapić, koji, kako navode, preko svojih najbližih saradnika uveliko učestvuje u predizbornoj kampanji u tom gradu.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozvao je Krivokapića i ministra pravde Vladimira Leposavića da svoje lične konflikte i neslaganja reše mirnim putem, odnosno da razgovaraju i interese države stave iznad ličnih.

Leposavić je u dva narata poručio da neće podnositi ostavku na ministarsku poziciiju, dok ga ne smeni parlament.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.