U trendu

Borovo: U grobnici pronađen arsenal oružja i eksploziva

ZAGREB – Na groblju u Borovu u četvrtak je, prilikom otvaranja grobnice osobe preminule 1945. godine, pronađena veća količina oružja, od ‘kalašnjikova’ i bombi do raketnog bacača i plastičnog eksploziva, prenosi Hina.

Navodi se da je oružje pronađeno na dubini od 20 do 75 centimetara, a policiju je o pronalasku oružja obavestio radnik komunalne firme.

U grobnici su pronađena četiri kalašnjikova, tri poluautomatske puške, dve puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, pola kilograma plastičnog eksploziva, tri protivoklopne mine, devet upaljača za protivoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko hiljada komada različite municije, uređaj za otkrivanje radioaktivnosti i više komada šaržera za automatske i poluautomatske puške.

Navodi se da je hrvatska policija saopštila da će pronađeno oružje biti uništeno i da je o pronalasku obavešteno Državno tužilaštvo u Vukovaru.

I policije podsećaju da je i dalje u toku preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ u kojoj se bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili municija može predati bez straha od ikakve sankcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.