U trendu

Branioci Azovstalja tvrde da su ruske snage upale u fabriku

MARIJUPOLJ – Ukrajinski braonioci čeličane „Azovstalj“ tvrde da su ruske snage upale u tu fabriku.

Zamenik komandanta puka Azov koji se nalazi u čeličani potvrdio je za agenciju AP da su ruske snage upale u fabriku.

Odgovarajući na pitanje o izveštajima ukrajinskih medija da je fabrika bila napadnuta, Svjatoslav Palamar je rekao da su oni tačni.

Ranije danas je komandant brigade Nacionalne garde Ukrajine Denis Šlega rekao da „neprijatelj pokušava da upadne u fabriku Azovstalj sa značajnim snagama koristeći oklopna vozila“.

Agencija RIA Novosti pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane je ranije danas izvestila da su ruske snage počele da granatiraju i bombarduju čeličanu „Azovstalj“ u južnom ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju nakon što su ukrajinski vojnici iskoristili režim prekida vatre kako bi zauzeli vatrene položaje.

„Proglašen je prekid vatre, civili su morali da se evakuišu sa teritorije Azovstalja. To su iskoristili vojnici Azova i Ukrajine, koji su stacionirani u fabrici. Izašli su iz podruma, zauzeli vatrene položaje na teritoriji i u zgradi fabrike“, navodi ruska agencija u izveštaju, preneo je Rojters.

Kako dodaje Ministarstvo odbrane, sada jedinice ruske vojske i samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), koristeći artiljeriju i avijaciju, počinju da uništavaju te vatrene položaje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar