U trendu

Brazilska policija: Nisu pronađena tela novinara i pratioca

BRAZILIJA – Brazilska federalna policija saopštila je danas da nisu tačni izveštaji da su tela britanskog novinara Doma Filipsa i starosedelačkog stručnjaka Bruna Pereire pronađena u džungli Amazona.

Policija je navela u saopštenju da je do sada pronađen samo biološki materijal i stvari nestalih, kako je ranije i saopšteno, prenosi agencija Rojters.

Prethodno je brazilski portal G1, pozivajući se na Filipsovu suprugu izvestio da su danas pronađena tela Filipsa i Pereire, koji su nestali pre više od nedelju dana u džungli.

U nedelju je pronađena odeća koja je pripadala Pereiri, uz koju je bila i identifikaciona karta na njegovo ime, kao i ranac sa odećom koja je pripadala Filipsu i čizmama oba muškarca.

Očevici su rekli da su videli Pereiru i Filipsa, frilensera koji je pisao za Gardijan i Vašington post, kako putuju rekom 5. juna.

Dvojica muškaraca krenula su na novinarski zadatak u udaljeno područje džungle na granici Brazila sa Peruom i Kolumbijom, gde se nalazi najviše neregistrovanih pripadnika autohtonog naroda.

U toj oblasti haraju bande koje krijumčare kokain, a prepun je i šumokradica i krivolovaca i ilegalnih rudara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar