U trendu

Britanija: Očekujemo akciju iračkih vlasti posle napada

LONDON – Velika Britanija zatražila je danas od iračkih vlasti da preduzmu akciju kako bi privele odgovornosti one koji su izvršili raketni napad u Iraku, u kojem su poginuli jedan pripadnik britanskog i dvojica pripadnika američkog osoblja.

„Moramo da pronađemo odgovorne. Pozdravljam poziv iračkog predsednika za sprovođenjem hitne istrage kako bi se priveli odgovornosti počinioci napada, ali moramo da vidimo akciju“, poručio je u saopštenju britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab.

Rab je dodao da je sinoć razgovarao sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i da su se saglasili da je od ključne važnosti „odbrana od tih žalosnih dela“, prenosi Rojters.

Dva američka i jedan britanski vojnik su poginuli, a desetak vojnika je ranjeno kada je 18 manjih raketa pogodilo vojni kamp Tadži, 15-ak kilometara severno od Bagdada, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

Navedeni zvaničnici, koji su upozorili da bi broj žrtava mogao da se poveća zbog ozbiljnosti nekih povreda, kažu da je prerano da se bilo ko optuži za ovaj napad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.