U trendu

Britanija u Savetu bezbednosti UN usaglašava rezoluciju o Srebrenici

Britanija sa partnerima u Savetu bezbednosti UN radi na usaglašavanju rezolucije povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici sa ciljem da se oda počast žrtvama i ohrabre dalji koraci ka pomirenju i boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu, saopštila je danas britanska ambasada u Beogradu.

U saopštenju se navodi da „Ujedinjeno Kraljevstvo predvodi proces izrade nacrta rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom će biti obeležena dvadeseta godišnjica od genocida u Srebrenici“ ali da se „tačan sadržaj rezolucije još uvek dogovara sa partnerima“.

„Nadamo se da će se njom odati počast žrtvama genocida u Srebrenici i svima onima koji su patili na svim stranama u ratu, te da će ohrabriti dalje korake ka pomirenju i boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu. Ova godišnjica je, takođe, prilika za celu međunarodnu zajednicu da izvuče pouke iz jednog od najtužnijih trenutaka u istoriji UN i da naglasi našu odlučnost da se angažujemo na sprečavanju genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina“, dodaje se u saopštenju.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)