U trendu

Broj mrtvih u monsunskim poplavama u Indiji porastao na 213

U monsunskim poplavama na zapadu Indije poginulo je 213 ljudi, rekao je danas indijski zvaničnik, dok spasioci nastavljaju pretragu po selima koja su se našla na udaru obilnih kiša.

Broj smrtno nastradalih u indijskoj državi Gudžarat prilično je porastao od srede, kada je iznosio 123, jer se voda povlači iz nižih oblasti što omogućuje spasiocima da stignu do mesta na kojima tela počinju da se pojavljuju, prenosi AFP.

„Broj poginulih u Gudžaratu u monsunskim kišama ove sezone porastao je na 213“, rekao je francuskoj agenciji Al. Dž. Šah, rukovodilac spasilačkih operacija pri vladi Gudžarata.

Vlasti očekuju da bilans mrtvih bude i veći, i ističu da im poteškoću predstavlja veliki broj tela koja treba identifikovati i potvrditi smrt.

U međuvremenu, spasioci su evakuisali oko 130.000 ljudi iz niskih, opasnih oblasti dok helikopteri i brodovi pokušavaju da dopru do onih kojima je pomoć i dalje potrebna.

Monsunskim poplavama su, pored Gudžarata, pogođene i severoistočne države Arunačal Pradeš i Asam, kao i manji delovi istočnih država Odiša i Bihar, napominje francuska agencija.

(Tanjug)

Napišite komentar