Brutalno: Putniku slomili nos i vukli ga iz aviona da bi na njegovo mesto sela važna osoba! (video)

Naredni snimak koji ćete moći da vidite pokazuje da ovo samo kalendarski jesu 21. vek i 2017. godina ali da ljudska bezobzirnost nije ni blizu da bude iskorenjena.

Nezapamćen slučaj zlostavljanja putnika u avionu potresao je ne samo SAD, već i ceo svet pošto je ovaj slučaj i snimak obišao planetu u roku od nekoliko časova.

Jedan putnik leta United Airlinesa koji je trebalo da iz Čikaga dođe do Lujvila na posao imao je peh da bude „izvučen za izbacivanje“.

Šta to znači?

Kompanija United Airlines ima pravilo po kojem je dozvoljeno prebukiranje, ali ako neko ko je zaposlen u kompaniji mora da putuje na određenoj relaciji, tada se obavlja lutrija (!?) na kojoj će kompjuter nasumično izabrati putnika kojem će uskratiti pravo na let zbog „važne osobe“.

Taj putnik dobija kao naknadu od kompanije 800 dolara i može već narednim letom da putuje na željeno odredište.

Ali kako to izgleda u praksi?

Evo ovako. Baš kao na video snimku.

Užasnutui putnici snimali su smartfonovima trenutak kada su zaposleni iz kompanije doslovno izvukli čoveka koji je biran lutrijom, iz njegovog sedišta a potom su ga kao krpu vukli po podu.

I da, usput su mu slomili nos.

Nakon lavine kritika, iz United Airlinesa su objavili licemernu izjavu u kojoj se izvinjavaju samo za prebukiranje, ne i za preteranu upotrebu sile.

Glavni direktor kompanije Oskar Munjoz izvinio se „jer su morali da premeste putnika“, uz konstataciju kako su ga samo lepo zamolili da napusti avion.

Međutim, na snimku se ne vidi taj trenutak kada su ga „zamolili“ da izađe.

Putnik je inače odbio da izađe iz aviona jer je morao da ujutro stigne na posao.

Prema zakonu u SAD, putnici nemaju mnogo šansi protiv kompanija jer je Vrhovni sud nizom odluka smanjio njihova prava u korist firma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.