U trendu

Bugarska: Muskarac poginuo, dve zene nestale u eksploziji

SOFIJA – Jedan muškarac je poginuo, a dve žene se i dalje vode kao nestale nakon što je eksplozija pogodila radionicu koja pripada najvećem bugarskom proizvođacu oružja „Arsenal“, izjavio je danas tužilac Todor Dejanov.

Lokalni zdravstveni zvaničnici u gradu Kazanlaku u centralnoj Bugarskoj, gde se dogodila eksplozija, potvrdili su smrt muškarca i rekli da se jedna žena nalazi u kritičnom stanju u bolnici, preneo je Rojters.

„Ja sam video radionicu, potpuno je uništena. Od siline eksplozije telo jednog od trojice radnika odbačeno je prilično daleko“, rekao je novinarima Dejanov.

Naveo je da su dve žene koje su bile u radionici za sada smatraju nestalima, jer lokacija tek treba da bude očišćena zbog straha od sekundarnih eksplozija.

Dodao je da je povređen četvrti radnik koji je bio u blizini u trenutku eksplozije.

Kako je rekao, uzrok eksplozije tek treba da bude istražen, ali najverovatnije je povezan sa kršenjem bezbednosnih pravila rukovanja eksplozivnim materijalima.

Prethodno su bugarski mediji izvestili da su tri osobe poginule od posledica eksplozije u fabrici naoružanja „Arsenal“ u Kazanluku, a da je jedna žena teško povređena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar