U trendu

C. Gora: Uhapsene 2 osobe zbog vređanja odbornika na Cetinju

PODGORICA – Službenici Uprave policije Crne Gore u utorak su na Cetinju uhapsili dve osobe koje su vređale i pretile odborniku Građanskog pokreta URA dok se za jednom osobom traga.

Takođe, policija je identifikovala i osobu koja je vređala i pretila potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Kako se navodi u saopštenju policije, juče oko 10.00 časova ispred opštinske zgrade gde se održavala sednica Skupštine Cetinje okupila se grupa od oko 30 građana, koji su negodovali protiv odbornika GP URA Slavka Jankovića dok je dolazio na sednicu.

Tom prilikom iz grupe građana su se izdvojili F.P. (35) i V.J. (49) oba iz Cetinja koji su Jankoviću uputili niz uvreda i psovki, a nakon toga je prišao M.Č. (54) iz Cetinja i zapretio Jankoviću.

F.P. i M.Č. su nedugo nakon događaja locirani i privedni u službene prostorije policije dok se za licem V.J. traga.

Ispred zgrade Opštine, a tokom trajanja sednice M.V. (41) iz Cetinja je upućivao je pretnje, uvrede i psovke na račun Abazovića. Za njim se traga, a o događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se predmet dostavi u rad Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju.

Skupština Cetinja završila je juče raspravu o građanskoj inicijativi da se prava svojine Cetinjskog manastira prenesu sa lokalne samouprave na nekanonsku Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

Odbornici SDP i SD i GP URA najavili su da će podržati ovu inicijativu, a o usaglašenim zaključcima Skupština Cetinja glasaće u petak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.