U trendu

CEDEM: Pad rejtina DPS-a, rast rejtinga opozicionog DF

PODGORICA – Poslednja istraživanja javnog mnjenja u Crnoj Gori pokazala su pad rejtinga vladajuće Demokratske partije socijalista i istovremeno rast opozicionog Demokratskog fronta.

Prema istraživanju koje je sproveo Centar za demokratiju i ljudska prava, CEDEM, rejting DPS-a, Mila Đukanovića, pao je 7,5 odsto u odnosu na decembar 2018. godine, dok je istovremeno porastao rejting DF i Građanskog pokreta URA.

Kako pišu podgoričke Vijesti, DPS sada ima 34 odsto podrške biračkog tela u odnosu na prethodnih 41,5 odsto, dok je podrška građana za Demokratsku Crne Gore 14,6 odsto, u odnosu na 20,7 odsto iz decembra prošle godine.

Takođe, rejting Demokratskog fronta je u odnosu na prethodno istraživanje porastao za 5,5 odsto i dostigao 15,6 odsto, dok je rejting URA povećan za 2,3 odsto i sada iznosi 4,9 odsto.

Opoziciona Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) je na sličnom nivou kao i u decembru – 6,6 odsto.

Bošnjačka stranka u toj zemlji ima 4,3 odsto podrške, a Albanska alternativa 2,6 odsto, što predstavlja rast i kod partija nacionalnih manjina.

Prema navodu Vijesti, u istraživanju je učestvovalo ukupno 1,002 ispitanika, a realizovano je u periodu od 1. do 13. jula ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.