U trendu

Čestitka Selakovića novom šefu iranske diplomatije

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je danas ministru inostrasnih poslova Irana Hoseinu Amir Abdolahianu imenovanje na tu dužnost, uz želju za dalje unapređenje odnosa dve zemlje.

„Sa veliki zadovoljstvom sam primio vest o vašem imenovanju na dužnost ministra inostranih poslova Irana. Upućujem Vam srdačne i iskrene čestitke kao i najbolje želje za uspeh, uveren da ćete zahvaljujući vašem bogatom iskustvu i znanju uspeti da odgovorite na sve izazove koje nosi ta odgovorna funkcija“, navedeno je u čestitki Selakovića.

Dodao je da je uveren da će u narednom periodu saradnja dva ministarstva, kao i lični kontakti dvojice ministara dobiti na intenzitetu i sadržaju, što će doprineti još snažnijem razvoju prijateljskih odnosa dve zemlje.

„Nadam se da delite moje uverenje da ćemo zajedničkim zalaganjem nastaviti da razvijamo uspešnu saradnju u svim oblastima od obostranog inetresa na dobrobit naših naroda, gradeći još čvršće odnose na temelju višedecenijskog prijateljstva“, naveo je Selaković.

Takođe, šef srpske diplomatije je izrazio zahvalnost Iranu na doslednoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

„Nadam se da ćete predvoditi delegaciju Irana na komemorativnom sastanku povodom obeležava 60. godišnjice od održavanja osnivačkog samita Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu 11. i 12. oktobra ove godine“, naveo je Selaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.